Author: llobyt
•02:46
    Cu doar 5 ani Leo Messi a dat primi sai pasi pe un teren de fotbal,jucand in categoriile inferioare de juniori ale clubului Grandoli,insa adevarata persoana care a descoperit talentul micutului Leo a fost bunica sa Celia.
    Doi ani mai tarziu Newell's Old Boys s-a facut cu servicile baiatului care a inceput sa uimeasca pe toata lumea.Era liderul acelei generatii de juniori si antrenorul sau  Gabriel Digerolamo a declarat intr-o ocazie: ''Il cunosc pe Lionel de la 7 ani,singurul jucator pe care lam vazut sa faca ce face Leo este Diego Armando Maradona''.
   La varsta de 11 ani au inceput problemele pentru micutul Leo.A sustinut probe la River Plate ,insa a fost respins din cauza problemelor de crestere pe care le avea.Avea nevoie de un tratament care costa 800 de dolari in fieare luna timp de 3 ani.Firma la care lucra tatal sau si-a asumat aceasta responsabilitate si ajutandul sa inceapa trantamentul,dar dupa catva timp acestia au omis sa mai plateasca.Atunci a fost momentul in care Jorge Messi ,tatal lui a decis sa-l duca pe junior in probe la FCBarcelona.
  Cu 13 ani a semnat un contract cu Barcelona,care la randul ei a inceput sa-i plateasca tratamentul in continuare.A inceput sa faca ravagii in campionatele de juniori ,jucand in unele ocazii cu copii cu 2 ani mai mari decat el.
  Trecand prin toate categoriile de juniori ,la varsta de 16 ani a debutat cu echipa mare intr-un meci amical cu Fc Oporto apoi a inceput sa creasca alaturi de prima echipa ,mai tarziu debutand in campionat si Champions League.Primul sau gol pentru barca la marcat la 17 ani si 10 luni intru-un meci de campionat contra Albacete Balonpie,in sezonul 2004-2005.In acelasi sezon castigand primul sau titlu Campionatul Spaniei,facand parte din echipa cu jucatori ca Ronaldinho ,Eto'o sau Deco.
  La  Cupa Mondiala sub-20 Leo Messi este desemnat Balon de Aur al mondialului,si totodata a obtinut ampliarea contractului cu FcBarcelona pana in 2010,mai apoi datorita intereselor cluburilor din Europa ,isi prelungeste contractul pana in 2014,demostrand asa dragostea pe care o are pt echipa catalana.
  Incepand cu anul 2005 Lionel Andres Messi optine cetatenie spaniola si totodata incepe asi castiga locul de titular in prima echipa datorita talentului pe care il are.De atunci incoace a demostrat tutoror personalitatea pe care o are si respectul pentru cei care lau dus unde este acum.
   Acum in 2010 cu o plasa de medalii si trofee ,cel poreclit La Pulga (Purice) aduce pe stadioane mii de fani care il idolatreaza pe acest simplu jucator de doar 23 de ani.
  Am sa va prezint si palmaresul care la acumulat pana la aceasta varsta: 4 Campionate ale Spaniei,1 cupa a Spaniei,4 supercupe ale Spaniei,1 cupa Cataluniei,2 Uefa Champions League,1 Mondial al Cluburilor,1 supercupa a Europei,1 campionat Mondial sub-20,1 medalie de aur la jocurile Olimpice din 2008.
  De asemenea si o multime de trofee individuale: 2 trofee Alfredo Di Stefano,1 titlu de Golgheter 2010,Gheata de Aur in 2009/10,Fifa world Player 2009,Balon de aur 2009,4 premii World Soccer pt cel mai bun jucator din lume,1 premiu Toyota la cel mai bun jucator al finalei Campionatului Mondial de Cluburi din 2009.A mai   fost premiat de diferite ziare cum ar fi: The sun ,L'equipe(care la inclus in cel mai bun 11 al deceniului),El Pais(Montevideo).
   Istoria acestui magnific jucator nu se va sfarsi aici ,ea continua in fiecare dupa masa la meciurile Barcelonei,cand Leo uimeste pe toata lumea prin super golurile lui.
|
This entry was posted on 02:46 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 comentarii: