Author: llobyt
•12:05
     1 decembrie 2010.Ziua dodoloatei noastre tari.O zi speciala in calendarul nostru,nu pentru ca avem liber de la scoala ci pentru ca oriunde ai fi se respira aer de sarbatoare.Prin oras se  flutura drapele,la radio si tv toti deapana amintiri,pana si cei de la google.ro au pus tricolorul.Ehee,deci sarbatorim.Nu stiu daca vreodata v-ati oprit sa va ganditi la istoria Romaniei.Am auzit cu toti de Mihai Viteazul,Cuza sau Stefan cel Mare,insa ii consideram legende,ceva trecut.Dar putini stiu ca oameni astia au trait pentru Romania,unii dintre ei au murit in incercarea de cladi un viitor stabil romanilor.Pe atunci nu a existat atata tehnologie,nu a existat atata stiinta si totusi vedem ca nici in vis nu ne putem compara cu Romania lor.Romania de azi e o tara plina de oameni falsi.Daca pe atunci respectul era foarte important pentru roman,in ziua de azi banul este la rang foarte mare.Tot ce au zidit acesti eroi ai neamului nostru noi spulberam si calcam in picioare.Inainte de anii 90 Romania era o tara de temut in lume pentru spiritul ei invingator,astazi in orice tara te-ai duce esti tratat ca un hot (va spun din propria experienta,nu imi era tot una cand vedeam in Madrid in gara scris:Atentie,sunt romani care se prefac politisti si te fura sau te rapesc!) Da ,da am vazut asta!
    Nici vremea nu a fost de partea noastra,a plouat azi cu galeta.Asta e.Se zice ca fiecare primeste ce merita.Nu-mi place sa critic,de aceae va rog nu luati asta ca o critica ,luatio ca o simpla si mica parte din realitate.As fi vrut sa traiesc macar un minut in Romania dodoloata.M-am scarbit de Romania asta hoata.
  Oufff,sper sa nu-mi fac dusmani dupa ce cititi asta,si eu sunt unul dintre voi.Dar unul putin mai realist.As vrea sa vad in anii viitori o crestere economica in tara,as vrea sa vad romania importanti in lume,poate as vrea sa vad sportivi romani pe podium.Vreau sa aud imnul Romaniei,intonandu-se de cel putin 10 ori la urmatoarele jocuri olimpice.Vreau sa vad o finala UCL cu o echipa romaneasca in ea.Vreau sa vad cum domneste pacea in parlament.Vreau ca cei de la stirile de la ora 5 sa nu mai aiba ce anunta...Vreau sa vad schimbarii  vizibile  in societate...Vreau...vreau ....vreau.....Tinte prea grele de atins,sau tinte care se ating prin schimbari,munca si pasiune?
|
This entry was posted on 12:05 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

22 comentarii:

On 1 decembrie 2010 la 23:00 , lidia spunea...

vrei cam multe (si io vreau:)!)..si din pacate dupa cum se vede nu prea cred ca o sa fie nicodata ce vrei ..am ajuns rau de tot si dupa cum merg lucrurile nu cred ca o sa fie nicio ridicare...romanu ii tot roman si-n ziua de Pasti

 
On 2 decembrie 2010 la 05:50 , Anonim spunea...

eu vreau Acasa...acolo e tara mea:) pamantul va arde cu tot ce e pe el, asa ca nu vad rostul sa tot vrei... :P

” Nu te obosi să fii mai bun decât contemporanii sau predecesorii tăi. Încearcă să fii mai bun decât tine însuţi “- William Faulkner

 
On 2 decembrie 2010 la 06:53 , Lavinia Dance spunea...

vrei vre vrei, lasa-l pe Dumnezeu sa isi faca treaba ca El stie foarte bine ce face, iar tu veziti mai bine de ce ai tu de facut pentru aceasta tara.vrei ca ceva sa se schimbe? ei bine incepe cu tine! nu e din rautate,

 
On 2 decembrie 2010 la 07:58 , llobyt spunea...

ma asteptat la reactii de genu...si sti de ce?Asa s romanii!

 
On 2 decembrie 2010 la 10:23 , romanu' spunea...

si tu esti roman :P

 
On 2 decembrie 2010 la 12:01 , Lavinia Dance spunea...

mai citeste odata ce am scris pentru ca e clar ca tu nu ai intels mesajul meu!

 
On 2 decembrie 2010 la 12:12 , llobyt spunea...

oare eu is roman? ma romanule?

 
On 2 decembrie 2010 la 12:13 , llobyt spunea...

stiu ca nu suteti de acord cu mine.Aveti tot dreptul.Dar voi nu ma puteti schimba!punct!
lavinia: dai pace!serios ,nu are rost!

 
On 2 decembrie 2010 la 12:29 , J.A.i spunea...

lasai ma robert,nu sti ca adevaru doare!iti zic eu ca ai avut dreptate!:Pnoapte buna

 
On 2 decembrie 2010 la 12:34 , llobyt spunea...

mersi andrei...you are a leal man.totdeauna ai fost unul dintre cei buni!

 
On 2 decembrie 2010 la 22:49 , romanu' spunea...

sa inteleg ca nu esti roman?

 
On 3 decembrie 2010 la 05:22 , llobyt spunea...

romanule daca vrei sa mai vorbim puneti numele tau adevarat.

 
On 3 decembrie 2010 la 12:38 , adda_life spunea...

adevaru e ca ne-am prea obisnuit noi romanii sa ne periem unii pe altii...(sa ne spunem numai lucrri buna...las nui nimic! ceva de genu)dar cand ni se spune adevarul in fata facem urat. nu se poate ca romania sa fie prima la injuraturi si ma rog altele...vreti nu vreti asta este adevarul cred ca esti tipul ca romanii sa fie sinceri cu ei insisi. se pare ca am spus-o mai dur ca robert dar este prea multa "otrava" in Romania sunt deacord cu robert si daca cuiva nui place il rog sincer sa priveasca in jur si sa accepte realitatea. nu am spus toate astea ca sa critic sa hulesc neamul romanesc ci am vrut a prezit realitatea si sa va incurajej si pe voi sa va rugati pentru tara noastra. avem nevoie sa ne unim in rugaciune si cu credinta sa cerem lui Dumnezeu sa schime inima noastra si sa faca dreptate in tara in care traim. Doamne binecuvinteaza Romania. amin?

 
On 4 decembrie 2010 la 01:05 , llobyt spunea...

da,Doamne binecuvinteaza Romania cu intelepciune,ca e nevoie...mare nevoie.

 
On 4 decembrie 2010 la 01:49 , Anonim spunea...

hey, salut! ma bucur ca-ti plac post-urile mele :)
te mai astept pe blogul meu :)

 
On 5 decembrie 2010 la 03:35 , Lavinia Dance spunea...

Amin Adda, sunt de acord cu Adda;)), dar sincer cred ca tara asta merge din ce in ce mai rau:d

 
On 6 decembrie 2010 la 04:10 , romanu spunea...

bla bla..polemica...

 
On 9 decembrie 2010 la 03:56 , amalia spunea...

e ca harta romaniei:)):P

 
On 17 decembrie 2010 la 11:00 , Anonim spunea...

.. o fi norisorul ala fain si pufos asemanator k Romnia .. dar pacat k pe norisorul ala nu se vad gropile din astfalt:)):D .. fain blogul ... llobyt :)::d .. intotdeauna ai fost, vei fi si ejti cel mai INSPIRAT scriitor pe care il jtiu :D:X ai o imaginatie super :D:x

 
On 18 decembrie 2010 la 10:55 , nico:) spunea...

Noi Suntem Romaniiiii`:) Mandrii de noi :))

 
On 3 ianuarie 2011 la 12:56 , Anonim spunea...

Viitorul Arghezi ;)) esti mai Robert ;)

 
On 13 ianuarie 2011 la 01:28 , Tariel spunea...

Robert,eu te sustin intru totul.Crede-ma ca si eu vreau aceleasi lucruri ca si tine si pe masura ce trece timpul imi doresc cu tot mai multa ardoare sa se schimbe ceva in tara asta.Ai un blog care imi place foarte mult si ma bucura mult ca in postarile tale sunt framantari autentice.Imi plac oamenii profunzi cum esti tu si crede-ma ca sper ca intr-o zi Romania sa renasca din propria cenusa.Dar nu uita ca putini sunt cei care la ora actuala constientizeaza aceasta stare de lucruri.Omul care are visuri e dator sa lupte pana la capat chiar daca e constient ca va pierde,dar eu zic ca se merita sa schimbi lumea,nu pentru tine,ci pentru cei care vor veni.Va veni si vremea cand adevaratii romani se vor solidariza ca sa ridice tara din letargia asta.Mereu a fost asa in perioadele de criza,numai ca acum am ramas foarte putini.Dar cu atat mai importanta este misiunea pe care o avem noi pentru a ne ridica intai pe noi si apoi pe ceilalti prin sprijin si sacrificiu.Daca urmaresti istoria romanilor ei au fost foarte rabdatori,dar si atunci cand au ajuns la capatul rabdarii s-au unit in lupta si au nimicit hoarde intregi de navalitori.Marea noastra problema acum este ca nu mai stim cine este inamicul,dar Dumnezeu il va scoate la lumina si ne va indrepta pasii spre biruinta.Totul este sa ne dorim asta,sa ne rugam si sa fim pregatiti.Doamne ajuta!