Author: llobyt
•01:48
  7 lucruri esentiale ,,de facut'' inainte de examenul maturitatii.

1.Sa te rogi lui Dumnezeu sa te ajute.Chiar daca ti se pare ca Dumnezeu e departe de tine si nu te baga in seama,El stie toate lucrurile si are mila de oameni si te va ajuta si pe tine daca ii ceri ajutorul.
2.Sa elimini orice presiune.Stiu ca ti se impune sa iei bacul de catre parinti,profesori si chiar de catre propria constiinta,insa nu asta e drumul.Trebuie sa elimini orice presiune,orice stres,astfel incat sa te simti bine ,relaxat si sa dormi linistit noaptea.Stresul nu ajuta la nimic.
3.Sa inveti.Asta e unul dintre cele mai importante lucruri de facut.Incepe sa inveti pentru bac inca de la inceputul clasei a 12 a.Fa-ti un program ,pentru fiecare zi cu materiile la care trebuie sa inveti si respectal.Cu cat incepi mai devreme cu atat vei avea un program mai lejer.
4.Fa sport.Sportul ajuta la oxigenarea creierului.Combina activitatile sportive cu invatatul si vei avea doar de castigat.
5.Invata sa spui NU celor care te cheama la suc atunci cand tu ai de invatat.Stiu ca pare tentant sa renunti putin la invatat si sa iesi,dar nu o face.Sigur te vei intoarce fara chef de invatat si ai pierdut o zi in care puteai face lucruri mai bune decat sa te plimbi.
6.Nu pleca cu gandul ca ,,eu nu pot lua bacul''.Daca pleci cu asemenea idei ,asa o sa ti se intample.De ce ti-e frica nu scapi.Porneste pe ideea ca o sa-l iau pentru ca invat.
7.Nu te baza pe copiat.Stiu ca acum cativa ani a fost la moda sa mergi la bac fara sa sti nimic si sa il iei,insa lucrurile s-au schimbat.Ti se poate intampla ca sa nici nu poti misca capul in sala de examen si atunci o sa-ti para rau ca ai plecat cu asemenea idei.


     Aceastea sunt cateva din lucrurile pe care eu le-am facut in clasa a 12-a ,si rezultatul a venit.Am luat bacul iar acum ma asteapta 4 ani de studentie,frumosi si bine veniti.
|
This entry was posted on 01:48 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 comentarii:

On 6 septembrie 2013, 01:58 , Anonim spunea...

Felicitari!!! 4 ani frumosi si bine MERITATI!
sunt mandra de tine...uite ca a rasarit soarele si pe strada ta...intr-un final:P:* GBU

 
On 6 septembrie 2013, 02:00 , llobyt spunea...

Soarele rasare doar dupa ce i-ai dat motive sa o faca.:))