Author: llobyt
•08:08
     Nu vreau sa imi raspunzi la intrebarea din titlu.Cel putin nu acum.Vreau mai intai sa iti povestesc ceva,despre un om,iar mai apoi imi poti raspunde.
       Numele lui este Oscar.Oscar Pistorius.Nascut in anul 1986,intr-o familie de crestini cu radacini italiene din Johannesburg,Africa de Sud.Pana aici totul pare normal insa viata lui incepe sa se schimbe radical inca din primele lui luni de viata.Dupa putin timp de la nasterea lui doctorii sesizeaza o boala in organismul lui.Hemimelie fibulara.Cand mai avea o luna ca sa implineasca un anisor,datorita bolii,ambele picioare ii sunt amputate de la genunchi in jos.Copilaria lui a fost marcata de acest handicap insa plin de ambitie a inceput sa practice diferite sporturi precum rugby,polo  sau tenis,ajutat fiind de o proteza. 

        O noua pagina neagra in viata lui s-a scris la varsta de 15 ani cand mama lui (care intre timp divortase) a decedat ,ramanand orfan.Dupa ceva timp de atunci el declara : ,,Mama a avut o influenta majora in viata mea,ea a fost sustinatorul meu numarul 1'' sau ,,Atunci cand eu si fratii mei  plecam dimineata la scoala,mama ne spunea pe rand: ,,Carl incaltate mai repede,Aimee iati papucii, iar tu Oscar ia-ti picioarele."
.Ramas fara acest sustinator niciodata nu s-a dat batut iar dupa mult timp de antrenament s-a specializat in atletism.A inceput sa participe la concursurile de alergat pentru atleti paralimpici iar in unele cazuri participa chiar si la concursuri cu sportivi valizi.Trofeele au inceput sa apara,era foarte cunoscut ,munca ii era rasplatita.Toti il apreciau si vorbeau despre lectia de viata pe care le-o preda tuturor.


            Din pacate pentru el viata la mai trecut printr-o proba.In noaptea zilei de 13 februarie 2013 Oscar era in vila lui ,dormea.Cand dintr-o data a auzit zgomot in baie ,s-a trezit speriat a pus mana pe pistol si a apasat pe tragaci,crezand ca e jefuit de  hoti,insa....era iubita lui,fotomodelul Reeva Steenkamp.

Povestea unui om.A unei vieti plina de urcasuri si coborasuri.Pentru el viata inseamna dezastru si bucurie,extaz si agonie,lacrimi de bucurie si de tristete.Inseamna dragoste si moarte...


        

|
This entry was posted on 08:08 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 comentarii:

On 3 martie 2014, 11:54 , Lavinia Humeniuc spunea...

Mai exact..cand va urma continuarea?

 
On 3 martie 2014, 12:20 , llobyt spunea...

episodul 2 va fi despre alt om.