Author: llobyt
•09:29
    ''Ion'' de Liviu Rebreanu este o copie a vremurilor in care au trait stra-strabunicii nostri.Am ramas mirat de sfarstitul tragic ar carti.Ion,un barbat vanjos,muncitor si bine vazut in sat s-a lasat dus de pofta inimii  s-a nenorocit singur cu mana lui si cu ajutorul celui rau.Dupa multe lupte ,fapte netrebnice,planuri cu sfarsit mai putin bun,a terminat mort in curtea dusmanului.
   Pofta aceasta care la determinat sa se insoare doar pentru avere,era stapana asupra sufletului sau.Iubea pamantul cu o dragoste care la facut s-a ajunga in pamant prea repede.Mai tragic este faptul ca in jurul lui au fost persoane care au suferit din cauza poftei lui pentru avere si falsitati sale.
  Ana,fata care a fost la mijlocul tuturor faptelor lui nechibzuite a terminat si ea atarnata de grinda cu streangul la gat.Practic Ion o obligase sa faca asta prin purtarea lui fata de ea.La fel si copilul lor ,terminand sub pamant parca blestemat de cineva,la o varsta in care nu stia nici macar cum il cheama.
   Traim in secolul 21 si din vremurile vechii avem doar povesti,carti,vorbe transmise din neam in neam.Poporul roman a plecat de acolo.E trist totodata ca dupa atata timp avem unele apucatori asemanatoare cu cele a lui Ion.
   Autorul cand a scris acest roman parca a stiut care va fi evolutia romanului si a lasat dovada ca romanul a fost robit de pofta averii de la inceput....si avem de suferit din cauza aceasta.

P.S:  ION,e doar un roman,si l-am tradat ca atare,faceti-o si voi la fel.
|
This entry was posted on 09:29 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 comentarii:

On 28 septembrie 2010 la 00:35 , Bella spunea...

M-ai facut curioasa sa-l citesc:D Aaa, si apropo:) mi-am schimbat adresa blogului cu http://dropsofcrystals.wordpress.com/ Poate te-ar interesa sa intri si sa-mi lasi o parere, si poate ai citi si din povestea mea >:D< As aprecia asta:)

 
On 2 octombrie 2010 la 10:38 , Iris spunea...

Asta`vara am avut o mica tentativa de`a citi ``Ion``...cu atat mai mult,cu cat l`am avut in lista de lecturi de pe timpul vacantei...
Am citit cate ceva...iar apoi pe sarite...
Pacat ca personajul principal era atat de saracacios in alegerile inimii sale,si a pus mai presus de o iubire pasionala,dorinta a`si face un rost,de`a avea pamant.
Ce nesabuinta!
Cat despre felul in care a sfarsit...zic ca si`o merita!

...
p.s.] Sunt Chrise.